Zwet 33  |  9902 RM Appingedam   |  0596 53 32 73  |  info@huizingatechniek.nl
Terug naar Projecten

Nul-op-de-meter voor bestaande woning in Hellum

Gepubliceerd op:
Nul-op-de-meter voor bestaande woning in Hellum

Een bestaande woning in Hellum maakten wij nul-op-de-meter. De bewoners van het huis hebben hu helemaal geen gasaansluiting meer en wekken al hun eigen stroom op. Zij betalen voor hun elektriciteitsvoorziening alleen nog vaste lasten.

Lucht-water-warmtepomp

De gasaansluiting eruit kon bij deze woning dankzij het plaatsen van een Vaillant All Electric warmtepomp lucht-waterwarmtepomp. Deze pomp verwarmt al het verwarmingswater en tapwater, waardoor. Verwarming van de woning gebeurt door middel van vloerverwarming die al in de woning aanwezig was. Als reservoir voor tapwater is een boiler van 190 liter geïnstalleerd die tapwater op 60oC levert.

Werking lucht-water-warmtepomp

De Vaillant All Electric warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. De temperatuur wordt verder verhoogd met behulp van een compressor. Het systeem is vergelijkbaar met een koelkast: de koelkast gebruikt koude en staat warmte af, de warmtewisselaar kan beide: de woning verwarmen of koelen.

Subsidie warmtepomp

De beschikbaarheid van subsidie maakte de aanschaf en installatie van een warmtepomp extra aantrekkelijk. Via deze RVO-subsidieregeling is er voor de aanschaf voor luchtwarmtepompen een subsidie van 2300 euro beschikbaar. Ook in andere gevallen zijn er subsidiemogelijkheden. Wij informeren u graag.

Ik wil meer weten over subsidiemogelijkheden voor duurzame installaties.

Zonnepanelen

De Vaillant All Electric warmtepomp op elektriciteit die wordt opgewekt door de 45 zonnepanelen die wij op het huis hebben geïnstalleerd. Deze zonnepanelen leveren voldoende capaciteit om de volledige huishouding te voorzien van elektriciteit, verwarming en warm water. De woning heeft nog wel een elektriciteitsaansluiting om pieken en dalen in de stroomopwekking op te vangen. In de toekomst kan deze aansluiting ook verdwijnen, als accu’s voor huishoudelijk gebruik rendabel worden.

Foto's

Bekijk ook

warmtepompen voor woning en zwembad

warmtepompen voor woning en zwembad
 Mooi project opgeleverd. Warmtepomp voor de woning geplaatst inclusief buffer voor sanitair water van 190 liter. Voor hun zwembad een solo warmtepomp geplaatst met een ltv wissellaar en buffer Tevens de bestaande gas gestookte ketel verwijderd

Warmtepomp Kropswolde

Warmtepomp Kropswolde
 Warmtepomp all electric Kropswolde

Renovatie begane grond van woning in Wagenborgen

Renovatie begane grond van woning in  Wagenborgen
Van een woning in Wagenborgen renoveerden wij de benedenverdieping volledig. De begane grond werd volledig gestript en opnieuw ingedeeld. Wij verzorgden zowel het installatiewerkals de bouwkundige aanpassingen.
|